Zvicra kryeson listën, shteti më i lumtur në botë

 Zvicra kryeson listën, shteti më i lumtur në botë

Ja cilat janë Top 10 vendet më të lumtura në botë.

Zvicra kryeson listën me rezultatin më të lartë të përgjithshëm të lumturisë.

Nuk është e lehtë të matet lumturia, por platforma e ndihmës dhe burimeve me recetë me bazë në Mbretërinë e Bashkuar ka dalë me një sërë treguesish të lumturisë duke përfshirë cilësinë e përgjithshme të jetës, jetëgjatësinë, përballueshmërinë e pronës, faktorin e sigurisë dhe perceptimet e korrupsionit për të zbuluar se sa të lumtur janë banorët e një shteti, shkruan albinfo.ch.

Zvicra është vendi më i lumtur

Zvicra zuri vendin e parë në mesin e vendeve më të lumtura në botë, me një rezultat prej 8.84 në shkallën e lumturisë. Vendi arriti një rezultat shumë të lartë në veçanti për sa i përket cilësisë së jetës. Përveç kësaj, Zvicra kishte një nga popullatat më jetëgjatë në studim me jetëgjatësi mesatare prej 83.70 vjet, shkruan tutje albinfo.ch.

Danimarka është afër në vendin e dytë me një rezultat të përgjithshëm prej 8.76. Sipas raportit, vendi performoi mirë në të gjitha fushat, por më e rëndësishmja ishte përballueshmëria e pasurive të paluajtshme për njerëzit që jetojnë dhe punojnë në vend. Me një rezultat prej 8.60, Finlanda është vendi i tretë më i lumtur me një vlerësim shumë të lartë të sigurisë dhe jetëgjatësi të mirë. Austria, Zelanda e Re dhe Gjermania janë gjithashtu ndër 10 më të mirat – në vendin e nëntë dhe të dhjetë.

Top 10 vendet më të lumtura në botë:

Zvicra

Danimarka

Finlanda

Holanda

Islanda

Norvegjia

Austria

Luksemburgu

Zelanda e Re

Gjermania

Të ngjajshme