Uji i gazuar është i dëmshëm për dhëmbët tuaj, mësoni arsyet

 Uji i gazuar është i dëmshëm për dhëmbët tuaj, mësoni arsyet

Duke pasur parasysh popullaritetin e tij së fundmi, reagimi kundër ujit mineral ishte i pashmangshëm.

Edhe pse pëlqehet në masë të madhe, del se ka efekte anësore.

Pse uji i gazuar është i dëmshëm për dhëmbët tuaj?

Për të kuptuar pse pirja e shumtë e ujit të gazuar mund të ndikojë negativisht në dhëmbët, flet Dr. Filza Jamil, nga Lotus Smiles Dentistry.

“Smalti i dhëmbëve fillon të dobësohet në një mjedis acid”, thotë Dr. Jamil. Një nivel pH prej 5.5 ose më i ulët mund të fillojë këtë proces kimik të de-mineralizimit të dhëmbëve. Ndërsa ujërat e rubinetit janë përgjithësisht në një interval neutral të sigurt rreth 7 pH, uji mineral shtë 4.5.

Ujit mineral gjithashtu i mungon përfitimi i shtuar i fluorit, një mineral që është treguar se promovon forcën e smaltit të dhëmbëve dhe lufton prishjen e dhëmbëve. Duke qenë se dhëmbët tuaj humbasin mbrojtjen e shtresës së jashtme të fortë të smaltit, ata janë më pak rezistent ndaj baktereve dhe në rrezik më të lartë të dëmtimeve.

Ndërsa uji mineral nuk është pija më e keqe për dhëmbët tuaj, është e rëndësishme të keni parasysh se sa konsumoni dhe çfarë lloji.

Të ngjajshme