Kush ishte Muharrem Qena?

 Kush ishte Muharrem Qena?

Muharrem Qena lindi në Mitrovicë më 1930, në një familje që kontribuoi shumë për artin. Gjimnazin e kreu në Prishtinë, kurse shkollën e filmit në Beograd. Ai ka lënë pas tij një veprimtari të gjerë prej shkrimtari, regjisori e këngëtari dhe më shumë se 200 shfaqje teatrale.

Më 25 shtator 2006, në Prishtinë ndërroi jetë Muharrem Qena, njëri prej themeluesve të teatrit dhe kengës argëtuese shqiptare në Kosovë. Ai punoi si regjisor, producent, këngëtar dhe skenarist.

Të ngjajshme