KF “TERNIPE” i Gjilanit ishte klub i futbollit qe përbëhej nga romët e qytetit

 KF “TERNIPE” i Gjilanit ishte klub i futbollit qe përbëhej nga romët e qytetit

Ky klub ka bërë gara në nivel komune e në rajon, trajner ishte Mishki Berisavljeviq.

KF “TERNIPE” ishte jashtëzakonisht i organzuar, ndërsa tifozët e tij ishin romë, shqiptarë, serbë, turq.

Klubi ka funksionuar në kohën e Jugosllavisë, atëherë kur sporti, e në veçanti futbolli, ishte në piedestal.

Çdo loje e klubit përcillej me entuaziasëm të paparë në qytet, ndërsa dita kur luante TERNIPE shndërrohej në këngë, jehonin tupanët, zurlat e daullet

Romët ishin komunitet shumë i organizuar dhe dalloheshin për kulturën e tyre urbane, që përbënin pasuri në koloritin etnik e kulturor të qytetit e të Gjilanit në përgjithësi. /Foto nga dr. Shevqeti, teksti nga N.B./

Të ngjajshme