Hendbollistja e parë kosovare që theu tabutë e shoqërisë dhe u shpall sportisja më e mirë e kohës

 Hendbollistja e parë kosovare që theu tabutë e shoqërisë dhe u shpall sportisja më e mirë e kohës

Përbrenda kohëve kur vajzat janë të kufizuara në çdo fushë jetësore, përherë ekziston dikush që del jashtë rregullave të shoqërisë, shkruan KultPlus.

E tillë është edhe hendbollistja e parë kosovare, Kadrije Sllamniku Basha.

Vajza nga Gjilani qysh në moshën 13 vjeçare filloi të merrej me hendboll, duke krijuar një lidhje të fortë shpirtërore me këtë lloj të sportit.

Kadrija qysh para gjysmë shekulli theu tabutë, kur pothuajse gjithçka ishte e ndaluar për vajzat dhe gratë në atë kohë.

Krahas shkollimit, vazhdimin e saj me sport e mbështeti edhe babai i saj Shaipi dhe familja Sllamniku, gjë që i dhanë një shtysë të fuqishme hendbollistes së parë kosovare.

Përkushtimi i saj i madh me hendbollin, e bëri që në vitin 1964 të shpallet “sportisja më e mirë femër” në Kosovë.

Kadrija është martuar me Naim Bashën, profesor dhe atdhetar i çështjes kombëtare, me të cilin kanë 6 fëmijë. / KultPlus.com

Të ngjajshme