Emblema e qytetit të Gjilanit, mësone kuptimin

 Emblema e qytetit të Gjilanit, mësone kuptimin

Gjilani – Qyteti më i madh nga pjesa lindore është Gjilani. Ky qytet në shenjën dalluese të tij ka futur plisin dhe një ndërtesë të vjetër.

Në fakt emblema e Gjilanit, e cila ishte krijuar në pajtim me UNMIK-un paraqet Kullën e Sahatit, në Gjilan, e cila supozohet se ka ekzistuar deri në vitin 1923 dhe ndërtesa e banimit kolektiv, e cila gjendet në qendër të qytetit i njohur si “Soliteri” e që ishte ndërtuar në periudhën e ish- regjimit jugosllav. Por, në emblemë është futur edhe një plis i vogël.

Të ngjajshme