A humbim peshë kur flejmë?

 A humbim peshë kur flejmë?

Mbani mend një fakt të thjeshtë. Trupi humbet peshë dhe kur është në gjumë.

Bëni kujdes në ushqimin që merrni para se të flini.

Gjatë gjumit organizmi prodhon hormonin e rritjes, i cili ndihmon në formimin e masës muskulare.

Sasia e ngritur e sheqerit në gjak gjatë natës mund të ulë prodhimin e këtij hormoni. Ju këshilloj të konsumoni proteina të dobëta që mund të jenë një copë mish nga gjoksi i pulës, në vend të konsumimit të brumërave, karbohidrateve apo sheqernave.

Kjo mënyrë e të ushqyerit nuk do të çonte në rritjen e sasisë të sheqerit në gjak.

Të ngjajshme