?ë?? ???ë ? ???????? ?? ????? ?ë ?????????? ?ë ????

 ?ë?? ???ë ? ???????? ?? ????? ?ë ?????????? ?ë ????

Vitia ka një sipërfaqe relativisht të rrafshet, një tokë mjaftë pjellore, sipërfaqe të konsiderueshme pyjore ( si pjesa e Karadakut të Shkupit, me majën e Kopilaçës me një lartësi praj 1490m , male këto që formojnë edhe kufirin natyror mes Kosovës dhe Maqedonisë), por edhe rrjedha të mjaftueshme të lumenjve ( Morava e Binçës, Letnica etj.) Gjithashtu Vitia ka një sasi të ujërave mineral dhe jo metale. Kjo komunë, me një sipërfaqe prej rreth 300 km², shtrihet në juglindje të Republikës së Kosovës. Në verilindje kufizohet me komunën e Gjilanit, në perëndim me komunën e Ferizajit, në jugperëndim më komunën e Kaçanikut dhe krejtësisht në juglindje kufizohet me Republikën e Maqedonisë.

Më poshtë keni emrat interesant të 7 fshatrave në këtë komunë:

  1. Gjylekar
  2. Goshicë
  3. Mjak
  4. Çifllak
  5. Shoshare
  6. Vërnez
  7. shushtë

Ndërkaq fshati më i madh në Viti është Pozharani  4.247 banorë.  /zerogjasht.com/

Të ngjajshme