??? ë???ë ??ë????? ?ë ? ????ë ?ë ????????? ????????

 ??? ë???ë ??ë????? ?ë ? ????ë ?ë ????????? ????????

Treqind e dhjetë metra mbi Varshavë ngrihet rrokaqiell Varso Tower, i cili u përfundua nga zyra arkitekturore Foster + Partners dhe tani është ndërtesa më e lartë në Bashkimin Europian.

Ndodhet në qendër të qytetit pranë Stacionit Qendror dhe është pjesë e zhvillimit të tre rrokaqiejve të qendrës së biznesit Varso Place.

Ai përbëhet nga tre vëllime, njëri mbi tjetrin, që arrijnë 230 metra dhe në krye ka një kurorë 80 metra të lartë. Rrokaqielli 53-katëshe ka 70,000 metra katrorë hapësirë ​​për zyra për HB Reavis, kompani polake dhe ndërkombëtare, si dhe një numër biznesesh fillestare.

Në katin e parë, një shesh publik lidh ndërtesën me fqinjët e saj, duke i çuar vizitorët në dyqane dhe restorante. Në qendër të sheshit “dhomë urbane” si hapësirë ​​kalimtare mes hapësirave publike dhe private, me pemë mes stolave ​​që ofrojnë mundësi pushimi.

Hapësirat publike vazhdojnë në nivelet më të larta me një bar dhe restorant që zënë katet e 46-të, 47-të dhe 48-të. Mbi to, një bar me tarracë me peizazh, në të cilin janë mbjellë 16 pemë, duke e bërë atë kopshtin më të lartë në qytet./abcnews.al

Të ngjajshme