Xhamia e Merasë, a deni se ku gjendet

 Xhamia e Merasë, a deni se ku gjendet

Dikur në Ulqin, para ardhjes së Malit të Zi, kishte 9 xhami. Njëra prej xhamive të cilat janë rrënuar nga pushteti ka qenë edhe Xhamia e Merasë, shkruan ul-info.

Xhamia e Merasë është rrënuar në vitin 1963.  Objekti ka pasur minare prej druri. Pas disa viteve në atë vend është ndërtuar stacioni i autobusave, në vitin 1967.

Tyrbja e familjes Pulti gjendet aty ku ka qenë gjithmonë. Sipas tregimit të Bilal Pultit (1946) Tyrbja e familjes tyre ka qenë “në rrezik” për t`u rrënuar në vitet e nëntëdhjeta, por angazhimi dhe kundërshtimi i tyre e ka ndaluar këtë akt vandalizmi.

Pushteti lokal ka treguar pak mirëkuptim për arsye se vendparkingun në këtë lokalitet e shfrytëzon Bashkësia Islame e Ulqinit.

Të ngjajshme