Vazhdon rënia e çmimit të naftës

 Vazhdon rënia e çmimit të naftës

Qmimi i naftës ka rënë në nivelin më të ulët që pas nisjes së luftës mes Ukrainës dhe Rusisë.

Ulja e fundit e ka shtyrë naftën bruto brent në një nivel prej 92,78 dollarësh në bursë, vlera më e ulët që para se të fillonte lufta në Ukrainë.

Rënia e madhe e çmimit të naftës të këtë të hënë përputhet saktësisht me nivelin më të ulët të mëparshëm pas pushtimit, i cili u arrit më 5 gusht.

Çmimi i Brent arriti kulmin më 7 mars në 139,13 dollarë, kur nisën shqetësimet për furnizimet nga Rusia.

Të ngjajshme