Ujë “Guri i Zi” Tërstenë (Kamenicë)

 Ujë “Guri i Zi” Tërstenë (Kamenicë)

Në fshatin Tërstenë të Kamenicës në tokën e Kosovës në mes lisave të ahishtës, buron njëri ndër ujët më të mirë në Kosovë, uji “Guri i Zi”.

Këtë emër ky ujë e ka marë pasiqë nga “Guri i Zi” buron uji i cili po konsiderohet si njëri ndër më

të mirët në Kosovë e më gjerë.

Në shpatijet e në malet e fshatit Tërstenë ka zënë shtat fabrika e Ujit “Guri i Zi”, në lartësi mbitetare 1,325 metra tani e tre muaj, duke ju bërë të ditur konsumatorve se në tryezën e tyre tani e tutje do të kenë ujë cilësore shërues.

Sipas ekspertve nedicional, uji “Guri i Zi”, eliminon gurët në veshkë dhe eliminon alergjitë e ndryshme të cilat vuajn njerzit. Ky ujë preferohet tek të gjitha moshat, por karakteristikë e veqant tek uji “Guri i Zi” është se edhe foshnjet dy muajshe munden ta përdorin këtë ujë tejet kualitativë

Uji “Guri i Zi”, është një ujë i cili freskon trupin, mendjen e shpirtin me çdo pikë të saj, duke dhuruar energji të pafund.

Pronari i Fabrikës së Ujit “Guri i Zi”, Hysen Ibrahimi, i cili tani e tre muaj ka hapur në fabrikën e tij në malet e shpatit të fshatit Tërstenë, i cili me 8 puntorë po kontribon me ujë cilësor e shërues për konsumatorët e tij është shprehur.

“ Uji “Guri i Zi” rrjedhë nga thellësitë e shkëmbive e ahishtës së fshatit Tërstenë i cili kalon nëpërmes një teknologjie moderne për të mos ndryshuar në asnjë mënyrë vlerat e tij origjinale. Uji i “Gurit të Zi”, ka vlera të larta të kriprave minerale i cili ndihmon trupin të forcojë shëndetin dhe eshtrat e njeriut, ndihmon në presionin e gjakut dhe rregullon të rrahurit e zemrës, me një fjalë këtë ujë e ka dhuruar nëna natyrë për ti ndihmuar njerzit për hallet e tyre e ne jemi këtu për ta përpunuar e për ta bërë edhe sa më cilësorë”.

Njeriu i cili e ndërtoj këtë fabrikë në mes shkrepave e maleve të ahishtës, Hysen Ibrahimi, thekson se shumë shpejt do ta rritë kapacitenin e prodhimit.

“Në fillim të vitit të ardhshëm më syrin e pranverës, ne do ta zgjerojmë prodhimtarin tonë duke e rritur kapacitetin e prodhimit ku do ti punsojmë edhe 20 puntorë të tjerë duke ju zbutur jetesën këtyre fshatarve në këto male të larta të thepisura dhe do të fillojmë menjëherë edhe me lëngje të ujit “Guri i Zi” dhe me grumbullimin e përpunimin e qumshtit”.

Pronari Ibrahimi ka një porosi dhe ka bërë të ditur përmbajtjen e ujit të cilin e përpunon.

“Mos harroni të ushqeheni shëndetshëm dhe të konsumoni ujë të “Gurit të Zi”, që sa më shumë trupi i juaj të ketë freski dhe shëndet, ndërsa freskia e vlerat më të larta të mineraleve harmonizohen në këto përmbajtje të ujit të “Gurit të Zi”:

Kationet: mg/l

Natriumi=24.1

Kaliumi=1.90

Kalciumi=6.51

Magnezi=1.97

Anionet: mg/l

Bikarbonatet: 36.5

Kloruret= 25.0

Sulfatet= 23.1

Nitratet= 0.08

Mbetja thate=45 mg/l

Vlera Ph= 7.2

Fortsia ujit= 3.5 ’D Nuk ka dyshim se me cilësinë që ka uji “Guri i Zi” shumë shpejt do ti pushton tregjet jo vetëm në Republikën e Kosovës por edhe më gjerë, pasiqë këtë cilësi shëruese e freskuese na ka fal toka e Kosovës në shpatijet e malet e ahishtës të fshatit Tërstenë, fshat i cili bën “roje” kufijet e Kosovës.

Të ngjajshme