Shqiptari që ishte shpallur “hero i vitit” në Danimarkë

 Shqiptari që ishte shpallur “hero i vitit” në Danimarkë

Bekim Callaku me 11 gusht të vitit 2014 teksa kthehej në shtëpi pas një takimi në një prej shoqatave shqiptare humbet rrugën. Instinktivisht drejton makinën përgjatë kryqëzimit Mågevej dhe Tornsagervej në Kopenhagen duke menduar se do të gjente rrugën për në shtëpinë e tij.

Por Callaku u përball me një skenë agresioni. Ai pa një burrë të ulur mbi një grua ndërsa ai e goditi atë rreth kokës dhe qafës me një thikë kuzhine. Pranë gruas shtrihej një fëmijë i cili gjithashtu ishte goditur me thikë.

Bekim Callaku ka ndaluar veturën e tij dhe ka vrapuar drejt burrit, ku ka tentuar ta ndalojë. Ata dolën dhe u përleshën, dhe burri u ndal me thikë pas Bekim Callakut. Bekim Callaku ka arritur ta mposht burrin, pas së cilës me goditje ka tentuar t’ia marrë thikën.

Kjo përfundimisht pati sukses me ndihmën e dëshmitarëve dhe policisë.

Në një intervistë të dhënë pak ditë më parë për RTV Zëri Danimarkë ka shpjeguar edhe një herë me detaje ndodhinë e asaj dite.

Për këtë akt human ai është vlerësuar edhe nga fondi “Carnegie” për heroizëm duke u shpërblyer me një medalje dhe 20,000 korona për heroizmin e treguar.

Të ngjajshme