Shqiptari dënohet me burg në Greqi për shtatë byrekë

 Shqiptari dënohet me burg në Greqi për shtatë byrekë

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur në Greqi, ku një 60-vjeçar shqiptar është dënuar me katër muaj e dhjetë ditë burg për vjedhjen e shtatë byrekëve të ngrirë në një supermarket.

Ngjarja ndodhi të premten e kaluar në një supermarket në Lagadas, Selanik. Vlera e produktit që shqiptari kishte marrë shkonte në total 15.26 euro. Një punonjës i biznesit njoftoi policinë, teksa 60-vjeçari nuk po pranonte ta kontrollonin.

Mbrojtja e 60-vjeçarit argumentoi se aktet janë kryer me atribut të reduktuar dhe përmendi problemet e tij me shëndetin mendor kohët e fundit, për shkak të të cilit ai ka dëmtuar perceptimin. Ky pretendim është konfirmuar nga i afërmi i tij dhe punëdhënësi i tij, të cilët janë marrë në pyetje në cilësinë e dëshmitarëve. Ata raportuan gjithashtu se i akuzuari ka mbi 25 vjet që punon në një fabrikë djathi dhe nuk ka pasur asnjëherë probleme me autoritetet.Ai vetë në kërkim të faljes tha se kishte ndërmend të paguante, megjithatë u shpall fajtor me ulje të akuzës, pa njohur rrethanat lehtësuese, ndërsa kërkesa e mbrojtjes për tentativë për vjedhje të sendeve me vlerë të vogël u refuzua. 60-vjeçari apeloi dhe u la i lirë. /abcnews.al

Të ngjajshme