Policia e Kosovës në Gjilan kanë arritur që ta shpëtojnë një grua të moshuar duke e nxjerr nga bodrumi i një shtëpie që ishte përfshi nga zjarri

 Policia e Kosovës në Gjilan kanë arritur që ta shpëtojnë një grua të moshuar duke e nxjerr nga bodrumi i një shtëpie që ishte përfshi nga zjarri

Policia e Kosovës në Gjilan kanë arritur që ta shpëtojnë një grua të moshuar duke e nxjerr nga bodrumi i një shtëpie që ishte përfshi nga zjarri.

Policia e Kosovës njësitet mbështetetëse reaguese gjerë sa ishin në pikë kontrolli rreth orës 22:00 në Rrugën e “Prishtinës”,afër Restaurant “GARDEN”, kanë dëgjuar një detonim të fuqishëm aty afër.

Reagimi i policve ka qenë i menjëhershëm, ku me të arritur kanë vërejtur se një dritare e shtepisë ishte e nxjerrë nga vendi si pasoj e shpërthimit të zjarrit dhe ishte disa metra larg në oborr.

Nga podrumi i shtepise verehej të dilte tym i madh, menjeher janë njoftuar zjarrëfikësit.

Me të hyrë brenda, në shkallë mes kateve është hasur një grua e moshuar e cila kishte mbetur e ngujuar nga shperthimi i flakëve dhe tymit.

E njejten është nxjerr jashtë me ndihmën e policëve dhe është shpëtuar nga zjarri ku i është ofruar ndihmë.

Policët kanë hyrë brenda në shtëpi sepse kishte tym dhe donim që të siguroheshin se nuk është askush brenda në shtepi deri sa të arrijn zjarrefikesit,dhe fatmirësisht nuk kishte persona tjerë brenda në shtëpi.

Njësitet e Zjarrëfikësve kanë arrit ta lokalizoj zjarrin ku ishin shkaktu vetëm dëme materiale.

Policia e Kosovës para disa ditëve
Ka zhvillu një kampanjë të gjerë ku është bisedu me pronar të lokaleve të gastronomisë por edhe me shumë qytetar në lidhje me përdorimin e bombolave me gas. Policia e Kosovës vazhdon ti thrras të gjithë ata që i përdorin këto bombola gasi që të jenë të kujdesëshëm dhe ato të jenë të qertifikuara për përdorim, në mënyrë që mos të vij deri te lëndimet, apo edhe rastet fatale nga përdorimi jo adekuat i këtyre bombolave.

Të ngjajshme