Pastruesi i qilimave flet 24 gjuhë

 Pastruesi i qilimave flet 24 gjuhë

Vaughn Smith punon si pastrues qilimash në SHBA, për më pak se 20 dollarë në orë.

46-vjeçari i flet 24 gjuhë të huaja. Një gazetare e Washington Post thotë se me Smith ajo filloi të shqyrtojë kufijtë e potencialit njerëzor.

Si fëmijë, ai dinte vetëm dy gjuhë, anglishten e folur nga nëna e tij dhe spanjishten e folur nga babai i tij.

Në Maryland, ku u rrit, ai nuk donte të përdorte spanjishten sepse nuk donte të diferencohej më tej nga fëmijët e tjerë. Por shpejt ai filloi të përvetësojë gjuhë të tjera si një sfungjer.

Ai ishte i magjepsur nga çdo gjuhë që haste. Në total, ai studioi 37 gjuhë gjatë gjithë jetës së tij, si dhe flet disa gjuhë të shenjave.

Përveç përthithjes së shpejtë të fjalëve vetë, Smith gjithashtu thith theksin jashtëzakonisht mirë.

“Folësit vendas nga Holanda dhe Spanja nuk ngopen me theksin e tij kur ai flet”, raporton Washington Post.

Ai heziton të flasë për talentin e tij. Numëron 24 gjuhët në të cilat mund të bisedojë.

Smith aktualisht po planifikon të punojë në mësimin e Uellsit.

‘Gjuha ime e preferuar është bullgarishtja’, thotë ai.

Ai nuk e konsideron të veçantë dhuratën e tij, edhe pse për të është misterioze. Numrat dhe datat i ka kujtuar gjithmonë më lehtë se njerëzit e tjerë, ndaj mendon se kjo mund të ketë lidhje me lehtësinë me të cilën ai mëson gjuhët. /abcnews.al

Të ngjajshme