Njihuni me femrën e parë të shkolluar nga Gjilani

 Njihuni me femrën e parë të shkolluar nga Gjilani

Sebahat Mahmut ishte femra e parë në Gjilan, e cila kishte kryer fakultet, shkruan portali Zerogjasht.com
Për këtë lajm kishte dhënë disa informacione kronisti nga Gjilani, mjeku Shefqet Mehmet, se Sebahat Mahmut u lind në Ohër të Maqedonisë së Veriut, ku dhe kreu shkollën fillore dhe atë të mesme.
Më pas vazhdoi studimet themelore universitare në Fakultetin e Orientalistikës në vitin 1954 në Beograd.
Sebahatja ishte e martuar me mr.ph.Mahmud Mahmudin, djalin e Haki efendiut në Gjilan, të cilët kishin dy fëmijë.
Ajo deri më 1964 punoi si mësimdhënëse në Komunën e Gjilanit dhe pastaj u shpërngul në Prishtinë.
Atje punoi deri në pensionim si profesoreshë e Orientalistikës në Universitetin e Prishtinës.
Sebahate Mahmut ka vdekur në Prishtinë./zerogjasht/

Të ngjajshme