Kush ishte Ilaz Selimi?

 Kush ishte Ilaz Selimi?

Ilaz Selimi u lind më 21 Janar 1928, në fshatin Novosellë Komuna e Bujanovcit.

Ndërroj jetë më datën 05 prill 1998,ku varroset në vendlindjen e tij.

Doktor Ilazi fillimisht punoi si mësues në Novosellë, kontribuoi shum në pajtimin e gjaqeve, mjekimin e banorëve të malësisë së Bujanovcit, luftoi sëmundjet e kohës turbekulozin dhe malarien.

Dr Ilazi e bëri realitet ëndrrën e Malësisë së Bujanovcit në hapjen e rrugës prej Muhovcit deri në Zarbincë, ku e shiti pasurinë private për ta bërë realitet këtë ëndërr !

Për veprimtarin e tij patriotike dhe humane u arrestua dhe u burgos nga regjimi i asaj kohe.

Lavdi jetës dhe veprës së Dr.Ilazit !

Të ngjajshme