Kush ishte Atullah Sylejmani?

 Kush ishte Atullah Sylejmani?

Atullah Sylejmani: U lind më 12.6.1937 në Përlepnicë. Shkollimin fillor e ka kryer në vendlindje, ndërsa shkollën normale në Prishtinë dhe Akademinë Pedagogjike në Gjilan.

Në vitin shkollor 1957/58, u punësua mësues në Verbicë të Zhegovcit, Komuna e Janjevës. U transferua në fshatin Makresh të Ulët, ku punoi me katër klasë të kombinuara gjatë vitit shkollor 1958/59. Ishte mësues i parë i kualifikuar në Novobërdë dhe u emërua në fshatin Jasanovik, në vitin shkollor 1961/62 (punoi me klasën e V-të dhe VI-të). Pas Jasanovikut, kthehet të punoj në Përlepnicë prej 1.9.1964, deri në vitin 1979. Në vitin 1979, u transferua në Shkollën fillore “Selami Hallaçi” në Gjilan dhe aty punoi deri në vitin 1998, pra deri në pensionim (1 vit punoi në “Rexhep Elmaz” – 1983/84). Disa vite me radhë punoi në dy ndërrime, për t’i mundësuar shkollimin gjithë atyre që kishin vullnet për të mësuar shkrim – lexim dhe më shumë. Atullahu ka vdekur në vitin 2020.

Të ngjajshme