Kush është Merita Huruglica-Hajdari?

 Kush është Merita Huruglica-Hajdari?

Merita Huruglica-Hajdari me origjinë është nga Medvegja. Ka lindur në Kosovë, në moshën tri vjeçe ka shkuar në Zvicër dhe jeton në Martigny. Në muajin maj 2020 është martuar.

Procesin shkollor e ka përfunduar në  Martigny. Ka përfunduar fillimisht shkollën komerciale, mandej ka vazhduar në fushën juridikut. Tash e 10 vjet vepron si asistente juridike në një zyrë te një avokat dhe noter, në Martigny.

Në vitin 2016 është përfshirë në politikë dhe kandidoi në këtë partinë PLR.

Merita Huruglica-Hajdari është zgjedhur e para kandidate shqiptare në komunen e Martigny si këshilltare e përgjithshme në vitin 2016, kurse në vitin 2018 ka qenë kandidate për modifikimin e kushtetutes të kantonit të Valais. Në vitin  2019 është propozuar dhe pranuar si delegate zëvendësuese për përfaqësimin e kantonit të Valais, në Bernë, për partinë PLR(FDP.

Merita punon edhe si eksperte në provimet përfundimtare te nxënësit e fushës së juridikut./zerogjasht.com/

Të ngjajshme