Kurti: Gjatë këtyre 2 viteve qeverisje nuk kemi asnjë ???????

 Kurti: Gjatë këtyre 2 viteve qeverisje nuk kemi asnjë ???????

Lëvizja Vetëvendosje është duke e mbajtur mbledhjen e 50-të të Këshillit të Përgjithshëm. Prezent në këtë mbledhje është kryetari i VV-së njëherësh edhe kryeministër i vendit, Albin Kurti. Ai theksoi disa arritje të Qeverisë në gjysmën e mandatit të qeverisjes.

“Po arrijmë gjysmën e mandatit qeverisës. Gjatë këtyre 2 viteve nuk kemi asnjë skandal. Për herë të parë kemi qenë të dytët për sundimin e ligjit. Kemi krijuar Fondin për Luginën.. Kemi dhënë 78 grande për ta. Për herë të parë kemi siguruar libra në gjuhën shqipe”, tha ai.

Më tutje ai tha se nga 1 janari presim heqjen e vizave.

“Themeluam grupin punës për NATO. Aplikuam për anëtarësim ne BE. Ratifikuam marrëveshjet e procesit të Berlinit. Nga 1 janari presim heqjen e vizave”

Ndër të arriturat ai përmendi edhe shtesat dhe asistencën sociale.

‘’Gjatë qeverisjes sonë kemi ndarë shtesat për fëmijë dhe nënat lehona. Kemi dyfishuar asistencën sociale’’, tha Kurti ndër të tjera.

Të ngjajshme