Kjo është Studentja Shqiptare më e mirë e mjekësisë në Universitetin e Bristolit në Angli

 Kjo është Studentja Shqiptare më e mirë e mjekësisë në Universitetin e Bristolit në Angli

Të rinjtë shqiptarë shkëlqejnë në shumë fusha, por studentja me orίgjίnë nga Dibra, Donika Klenja, është ylli i ri në ngjίtje në fushën e mjekësisë në Britaninë e Madhe. Ajo është përzgjedhur për të kryer doktoraturën mes 150 aplikantëve të tjerë nga e gjithë bota për të marrë pjesë në kërkimet shkencore ne l uftën kundër k ancerit nga një prej spitaleve më të njohura në botë në këtë fushë. Donika Klenja po i kryen Studimet e doktoraturës ne mjekësinë precίze të k ancerίt në “University of Dundee”, me bursë të plotë pranë spitalit te Ninewells.Ky institut është i vlerësuar si një ndër liderët në botë për menaxhimin dhe kërkimet shkencore të k ancerίt, si dhe universiteti më i mirë ne Britani për m jekësi (2021), duke zgjedhur kështu këtë të fundit si studente për vazhdimin e karrierës së saj. Donika Klenja i mbaroi studimet për “Mjekësi m olekulare dhe qelizore” në Universitetin e Bristolit, në Britaninë e Madhe, duke u graduar me diplomën “First Class”, si dhe me çmimin “Lucy Brown C ancer Prίze”.Ajo arriti të fitojë pozίtë për master në “Universitetin e Oxfordit”, pasi u intervistua nga akademikë botërorë, duke përfshίrë edhe Prof Sir Andreë John Pollard, shefi i kërkimeve shkencore në vaksίnën kundër K0vίd-19. Ajo dëshmoi rezultate në shtete të ndryshme si Holandë, Kenia, SHBA me gara ndërkombëtare duke prezantuar ide ίnovatίve për ardhmërinë e shkencës dhe duke u shpërblyer me medalje të arta.Çdo ëndërr bëhet realitet nëse ke kurajon dhe pasίonin për ta ndjekur dhe Donika me modestinë e saj është shembulli i përkryer për këtë.

Të ngjajshme