???????: Të gjithë serbët që protestonin paqësisht duhet të lirohen

 ???????: Të gjithë serbët që protestonin paqësisht duhet të lirohen

Ish-emisari i ShBA-së për dialogun Kosovë-Serbi, Richard Grenell, ka bërë një reagim pas situatës në veri dhe bllokimit të Merdarës për hyrje-dalje, të martën mbrëma.

Ai ka thënë se serbët e arrestuar të cilët protestuan paqësisht duhet të lirohen, teksa Serbia të kërkojë heqjen e barrikadave.

“Të gjithë serbët e arrestuar që protestonin në mënyrë paqësore duhet të lirohen, forcat speciale në veri duhet të respektojnë nenin 9 të Marrëveshjes së Brukselit dhe në të njëjtën kohë qeveria e Serbisë të kërkojë heqjen e barrierave”, shkroi ai në Twitter.

Sipas tij, thjesht duke thënë “deeskalim” nuk është e mjaftueshme, pasi shtoi se deklarata e përbashkët mes ShBA-së dhe BE-së është shumë e butë.

Madje, ai tha se “ne kemi nevojë që lidershipi amerikan të jetë specifik”.

Ish-ambasadori amerikan në Berlin tha se të gjithë serbët e arrestuar në veri të Kosovës që kanë protestuar duhet të lirohen ‘urgjentisht’.

Të ngjajshme