Fshatrat shqiptarë me emra të çuditshëm – ?????, ????, ??????

 Fshatrat shqiptarë me emra të çuditshëm – ?????, ????, ??????

Toponimet e vendeve janë gjithnjë interesant nëse merren për studim apo nga rrënja që krijon emrin e tyre. Në Shqipëri dhe Kosovë ka disa fshatra me emra nga më të çuditshmit dhe nuk është për t’u habitur duke parë tranzicionin politik dhe historikun nëpër të cilin kanë kaluar territoret shqiptare, transmeton ElbasaniPlus.

Lexoni emrat me të çuditshëm që mbajnë disa fshatra në Shqipëri e Kosovë:

Vithkuqi – Korça
Kurveleshi – Tepelenë
Xhylekar – Gjilan
Muqibab – Gjilan

Kuqan – Elbasan
Qinam – Erseke
Symize – Tepelenë
Mize – Lushnje

Bubullime – Lushnje
Llukar – Prishtinë
Leshnje – Skrapar
Kakardhiq – Lezhë

Kaqibeg – Podujevë
Skorobisht – Prizren
Neperbisht – Suharekë
Makresh – Novoberd

Qyqylagë – Lipjan
Ngucat – Malisheve
Bithuq – Diber
Muqiverrcë – Kamenicë

Karaqevë – Kamenicë

Të ngjajshme