Emiratet e Bashkuara Arabe së shpejti do të përdorin robotë mësues me teknologjinë ChatGPT në shkolla

 Emiratet e Bashkuara Arabe së shpejti do të përdorin robotë mësues me teknologjinë ChatGPT në shkolla

Robotët e Inteligjencës Artificiale (IA) së shpejti mund të përdoren në klasa në Emiratet e Bashkuara Arabe.
Ministri i Arsimit Ahmad Al Falasi njoftoi mësuesit robotë gjatë një konference të mbajtur në Samitin e Arsimit Alef në Muzeun e së Ardhmes në Abu Dhabi. “Ne jemi të përkushtuar të adoptojmë teknologji të reja dhe të bashkëpunojmë me partnerët tanë për të zhvilluar mësues të IA me GPT dhe për të sjellë një evolucion në teknologjinë arsimore për të përmirësuar sistemin arsimor në Emiratet e Bashkuara Arabe. Ndërsa zhvillimi i shkencës dhe teknologjisë së arsimit përshpejtohet në mbarë botën, mësimdhënia tradicionale metodat po transformohen në mjete inovative që revolucionarizojnë klasën përmes mësimit interaktiv dhe në distancë”, tha Al Falasi.


Falasi theksoi se ekipi i tij do të punojë për të siguruar që teknologjia e IA të përdoret për të përmirësuar cilësinë e mësimit dhe arsimit, jo për të zëvendësuar mësuesit. Ai gjithashtu njoftoi bashkëpunimin me partnerë si Microsoft dhe OpenAI.


Ndërsa edukatorët në mbarë botën janë të ndaluar të përdorin Inteligjencën Artificiale si gjeneruese në klasa, Emiratet janë gati të përqafojnë teknologjinë e re. Autoritetet panë përfitimet e teknologjisë gjatë pandemisë së koronavirusit kur mësimi mbahej në internet.

Të ngjajshme