Deklarimi i Milazim Krasniqit,është kundër të gjithë kuadrove shqiptare që vijn jashta Kosovës

 Deklarimi i Milazim Krasniqit,është kundër të gjithë kuadrove shqiptare që vijn jashta Kosovës

Shkruan: Refik HASANI

Shqiptarët  nga do që vijn nga Maili i Zi, Lugina e Preshevës, Maqedonia e Veriut apo çdo pjesë tjetër e ish-Jugosllavisë e që jeton në Kosovë është i barabart me një shqiptarë që ka lindur dhe jeton në Kosovë.

Nëse fillohet  që shqiptarët që vijn nga Maili i Zi, duhet të kthehen nga kan ardhë, shqiptarët që vijn nga Lugina e Preshevës, duhet të kthehen nga kan ardhë, kjo na shpie në një luftë të gjithë kundër të gjithëve.  

Kosova është merit, kontribut e sakrificë e gjithë shqiptarëve në ish-Jugosllavi, dhe gjithë hapsirat shqiptare dhe Diaspor, prandaj  pa dallim prej nga vjen  çdo  kuadër është i barabartë me një kuadër pavarësisht nga vjen.      

Deklarimi i Milazim Krasniqit, në gazetën Blic të Prishtinës, se: ,,Kuadrot shqiptare me prejardhje nga Mali i Zi do të duhej të ktheheshin atje, vetëm dëme na kanë sjellë”.

Është një deklaratë tepër e dëmshme  dhe i lëndon shumë qytetarët e ardhur jo vetëm nga Mali i Zi, por është kundër të gjithë qytetarëve të ardhur  nga Lugina e Preshevës  apo Maqedonia e Veriut.    

Deklarimi i Milazim Krasniqit, sikur dëshiron që nuk është pajtur me kuadro të Malit të Zi, dhe deklaron për gjithë qytetarët duke  shfaqë  një urrejtje dhe plagë  që nuk na duhet, kështu sikur dëshiron haptas të del kundër Kryeministrit Albin Kurti, por  edhe  kundër Akedemikut Rexhep Qosjes dhe Kryetarit të Akademisë së Shkencave e Arteve të Kosovës, Akademiku Mehmet Kraja, e shumë të tjerëve.        

Milazim Krasniqi, si prindë  i Kryetarit të PDK-ës Memli Krasniqi, sikur dëshiron t’i bën punën dhe argatin për djalin kundër kudrove që vijn nga Mali i Zi. 

Milazim Krasniqi,  ka shpallur një luftë që nuk  është vetëm kundër kuadrova që vijn nga Mali i Zi, por është kundër kuadrove që vijn nga Lugina e Preshevës dhe Maqedonia e Veriut, e nga Shqipëria.  

 Elita intelektuale, Universiteti dhe kudo që është pjesë Milazim Krasnqi, do të duhej të dalin kundër kësaj deklarate tepër të dëmshme duke kërkuar edhe kërkim falje.   /Autori i shkrimit është Magjistër, opinionist nga  Bujanoci, jeton në Gjilan/

Të ngjajshme