AS QEN AS ZAGAR

 AS QEN AS ZAGAR

Meti Rexhepi

katër këmbë

dy më shumë se ai që e sundon

por sundimtari ka dy duar që fytyrën i lajnë

të tijën fytyrë qenushi si ta lante me këmbë

krejtësisht i vetëm bredharak i dëshpëruar

ekologjia e kontejnerëve e kishte dëbuar

edhe kallnori me jorganin e bardhë të mallkuar

për një asht të njomë do t`i thahej ai gabzherr

në lukuni nuk përftoi as nga ndonjë qenushë

ujëvarë e jargëve i rrjedh syve të avulluar

hej qenush mos gjete gjë në atë gëmush

mos e paç mëshirën e dykëmbëshit zemër-ngushtë

mësynte atje ku nuhatja e shpinte

i hirtë në bardhësinë e borës

qofsh e keqe e me fat lumturie

Zoti i dha krah asaj sorrëshkine

sorrëshkinat i sillën mbi krye

nuk ngjante as qen as zagar

të dytin e marrin t`ua nuhaste ndonjë vakt gjahtarësh

assesi këtë se nuk ishte prej grabitqarësh

luanëve ujqërve kushërinj të prejardhjes

si t`iu vete pas për tatuazhe brinjësh kokës e shpinës

le ta sundonte çfarëdo diktatori

mjafton t`i luante me takt sikurse dirigjentit kori

gjithnjë ecejakeve vijave të urisë lëpinte i gjori

nuk donte t`ia kishin frikën

dhe askujt të mos i jepte ikën

ndjesia e mëshira nuk e ngopën dhe ngordhi

Gjilan, shkurt 2021

Të ngjajshme