A duhet ti fikni radiatorët natën?

 A duhet ti fikni radiatorët natën?

Disa njerëz mendojnë se radiatorët duhet të fiken gjatë natës për të kursyer para. Por a është vërtet kështu dhe a duhet t’i fikni?

Ekspertët thonë jo. Përkatësisht, ka disa arsye pse nuk duhet ta fikni ngrohjen gjatë natës.

Fikja mund t’ju bëjë të shqetësuar dhe mund t’ju shqetësojë gjumin

Mjekët këshillojnë që të mos flini në dhoma me temperaturë të ulët. Nuk rekomandohet të flini në një dhomë ku temperatura është më e ulët se 15 gradë Celsius.

Prandaj, nëse fikni ngrohjen, mund të jeni të shqetësuar gjatë natës dhe kjo mund t’ju prishë ritmin e gjumit.

Tubi mund të shpërthejë

Fikja e ngrohjes gjatë natës mund të shkaktojë plasjen e tubit, gjë që mund të shkaktojë dëme të mëdha dhe shpenzime të mëdha. Nëse temperatura bie nën zero, tubi mund të shpërthejë, gjë që do të rezultojë në riparime të shtrenjta.

Kur uji ngrin në tuba, një reagim i ngjashëm me atë kur harroni një kanaçe me lëng në frigorifer – ai shpërthen. Kjo ndodh sepse uji zgjerohet kur ngrin. Nëse një tub shpërthen, ai mund të përmbyt shtëpinë tuaj. MSP, një faqe e specializuar në hidraulik dhe ngrohje, këshillon që të mos e fikni ngrohjen gjatë natës, por vetëm të ulni temperaturën.

Të ngjajshme