?????? ?ë ???????, ?????? ??????: Kurti s’e di çfarë draft-statuti do t’i paraqitet në takim

 ?????? ?ë ???????, ?????? ??????: Kurti s’e di çfarë draft-statuti do t’i paraqitet në takim

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri, ka thënë se kryeministri i Kosovës nuk e di se çfarë draft-statuti do t’i paraqitet në takim.

“Në takimin e 2 majit do të diskutohet draft-statuti i Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe, që Kurti e ka quajtur Zajednicë. Madje për Asociacionin, kryeministrit Kurti do t’i paraqitet draft-statuti i këtij mekanizmi pa e takuar grupin punues të Kosovës, pa e ditur përbërjen sipas tyre të këtij grupi punues dhe pa e ditur se çka kanë punuar, dhe në çfarë niveli ka mbërri niveli i këtij draft-statuti”, ka shkruar Haziri në në Facebook.

Sipas tij, deri me tani Kurti është munduar t’i kamuflojë si ndryshime në proces, por nuk ia ka arritur.

Postimi i plotë i Hazirit:

Gjysma e Qeverisë aktuale thotë nuk ka Asociacion, gjysma tjetër thotë ka

Në takimin e 2 majit do të diskutohet draft-statuti i Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe, që Kurti e ka quajtur Zajednicë.

Madje për Asociacionin, kryeministrit Kurti do t’i paraqitet draft-statuti i këtij mekanizmi pa e takuar grupin punues të Kosovës, pa e ditur përbërjen sipas tyre të këtij grupi punues dhe pa e ditur se çka kanë punuar, dhe në çfarë niveli ka mbërri niveli i këtij draft-statuti.

Me marrëveshjen e Ohrit, Kurti u mundua ta kamuflojë si ndryshim i marrëveshjes 2013-2015.

Gjysma e Qeverisë aktuale thotë nuk ka Asociacion, gjysma tjetër thotë ka. Me ndërmjetësin ndërkombëtar ka bërë marrëveshje, para deputetëve zbulon ‘tradhtarët’ e para popullit nuk ka bërë asgjë!

Të ngjajshme