???? ë???ë ?????? ????? ??????

 ???? ë???ë ?????? ????? ??????

Poeti Shefik Ferat Arifi është lindur në vitin 1973 në fshatin Breznicë, Komuna Bujanoc.

Shkollën fillore e kreu në fshat, në shkollën “Migjent, kurse giimnazin e kreu në Gjilan, në shkollën “Zenel Hajdini.

Me pas, për dy vite me radhë, vazhdoi studimet në Göthe, Institutin e Münchenit, Gjuhë dhe Letërsi gjermane.

Vazhdoi më tej edhe dy vite të tjera në Basel të Zvicrës, me “Gjuha gjermane dhe dialektet e saj”.

Punon dhe jeton në Basel të Zvicrës. Ka pasion poezinë, të cilën ka lëvruar me sukses, duke u bërë i njohur për lexuesit shqiptarë, veçanërisht tek ata të Diasporës. Ka botuar disa vëllime poetike, të titulluara:

“Dallgët e jetës,”Lotët e mallit” Nektarët e një mërgimtari”, “Në qiellin e dashurisë, “Me rrezet e Diellit notoj”, “Njëletër, kujtim”, ”Le të mbetem cicërrim!” , “ Malet tunden por nuk bien” (Roman) “Djepe nostalgjie”

“Dashuri shpresash të thyera” (Roman), “Udhëtim ndër peizazhe motesh> , është libri i njëmbëdhjetë.

“Në një stinë” është libri i dymbëdhjetë dhe i dhjeti vëllim me poezi.

Të ngjajshme