Zvicër: Nëse ju kapeni duke vozitur pa ngjitësen e autostradës, mund të gjobiteni me 200 franga

 Zvicër: Nëse ju kapeni duke vozitur pa ngjitësen e autostradës, mund të gjobiteni me 200 franga

Mos e humbisni afatin e fundit për të blerë ngjitësen e autostradës zvicerane

Ngjitësja e makinës 2024 hyri në fuqi më 1 janar, por shoferët kanë pasur një periudhë mospagimi prej një muaji përpara se përdorimi i saj të bëhet i detyrueshëm, më 1 shkurt.

Nëse ju kapeni duke vozitur pa të në një autostradë zvicerane që nga ajo ditë, mund të gjobiteni me 200 franga.

Ngjitësja prej 40 frangash, e cila mund të blihet nga pikat e benzinës, zyrat postare ose pikat kufitare, është e detyrueshme për të gjitha automjetet që lëvizin në autostradat zvicerane, pavarësisht nëse jeni banor, turist ose thjesht po kaloni tranzit nëpër vend.

Kjo hartë tregon se në cilat rrugë zvicerane vinjeta është e detyrueshme.

Versioni elektronik

Ndërsa shumica e shoferëve e vendosin vinjetën në xhamin e përparmë të automjetit të tyre, ajo është gjithashtu e disponueshme në formën dixhitale.

Autoritetet kanë paralajmëruar, megjithatë, kundër blerjes së e-vignetave – siç quhen ato elektronike – nga burime të jashtme.

Për shembull, një sajt me bazë pranë Amsterdamit po e promovon veten si “faqja e internetit për blerjen e vinjetës tuaj zyrtare zvicerane”.

Ky dyqan online nuk është i rremë – blen e-vigneta legjitime nga qeveria zvicerane dhe më pas i rishitet për një çmim më të lartë.

Në Zvicër, versionet në letër dhe ato dixhitale kushtojnë 40 franga, ndërsa ofruesi holandez i shet për 52,95 euro – rreth 49,53 franga me kursin aktual të këmbimit.

Në vend të kësaj, autoritetet këshillojnë shoferët të blejnë ngjitëse dixhitale në faqen e internetit të Zyrës Federale për Doganat dhe Sigurinë Kufitare (BAGZ).

Të ngjajshme