Trim i madh! Fëmija 10 vjeç i shpëtoi jetën një burri, pölicia gjermane habit me shpërblimin

 Trim i madh! Fëmija 10 vjeç i shpëtoi jetën një burri, pölicia gjermane habit me shpërblimin

Po licia gjermane ka falënderuar femijen 10-vjeçar Lenard, i cili në Unterbracbah arriti ti shpëtojë jetën shoferit të një motoçiklete.

Lenard gjatë një nate të këtij muaji, rastësisht kishte parë sesi një motoçiklist u përp las në një rrethim me tela gjembor.

Megjithase jo gjithçka kishte mundur të shikonte qartë për shkak të errësirës, por ai menjëherë vrapoi tek ai dhe me shpejtësi i shpëtoi jetën.

“Burri gjatë natës së 2 qershorit po ngiste motoçikletën kur befasisht u përp las me rrethimin me tela me gjemba. Djaloshi Lenard menjëherë kishte reaguar. I hoqi bluzën dhe me të i shtypi pla gën për të ndalur gj akderdhjen. Me këtë akt her oik arrit të parandalojë gja kderdhjen për shkak të pl agëve të rën da që i pësoi burri”, ka shkruar poli cia gjermane në Facebook.

Lenard kishte bërtitur duke kërkuar ndihmë. E ka dëgjuar një kalimtar rasti që menjëherë i telefonoi ndihmës së shpejtë. Motoçiklisti u dërgua me urgjencë në sp ital, ku pas intervenimit të mjekëve gjendja e tij shëndetësore është stabilizuar.

Si shpërblim për trimërinë, Lenard ka fituar një çek për të blerë pajisje të ndryshme elektronike, si dhe mori disa sende të policisë si suvenirë – madje bëri një xhiro me veturën e p olicisë.

“Lenard duhet të krenohet me veten dhe veprimin e tij – pasi shumë tjerë sigurisht nuk do të reagonin me kujdes sikurse ai”, ka shtuar pol icia gjermane.

Të ngjajshme