Top Channel jep statistika, lë shumë prapa me shikueshmëri Klan Kosovën dhe BBVK

 Top Channel jep statistika, lë shumë prapa me shikueshmëri Klan Kosovën dhe BBVK

Në një studim të fundit të kryer nga Terra Marketing, një agjenci e specializuar në marketing dhe analiza të të dhënave, është zbuluar një tendencë e re dhe tërheqëse në tregun e medias televizive në Kosovë: “Big Brother Albania” po arrin tashmë suksese të mëdha në tërheqjen e audiencës kosovare, duke lënë në hije edicionin lokal, “Big Brother Kosova”.

Duke u bazuar në të dhënat e Google Trends, raporti thekson një rritje të qëndrueshme në interesin e shikuesve kosovarë për shfaqjen e famshme të realitetit që transmetohet nga Shqipëria. Analiza e Terra Marketing ka evidentuar se ky trend ka kapërcyer pritshmëritë dhe sjell një ndryshim paradigmatik në sjelljen e konsumatorëve televizivë në rajon.

Raporti i Terra Marketing ofron një përmbledhje të detajuar të sjelljes së kërkimeve nga qytete të ndryshme në Kosovë, duke përfshirë gjithashtu modele të ndjekjes sipas intervalit orar. Grafikat informative të prodhuara nga Terra Marketing tregojnë një ndjekje të fortë dhe të përqendruar të programit në zonat urbane dhe rurale të Kosovës, duke shtruar pyetjen se si ky fenomen po ndikon në strategjitë e përgjithshme të mediave lokale.

Raporti sugjeron se faktorët kyç të këtij fenomeni përfshijnë një përgjigje emocionale më të fortë ndaj personaliteteve të “Big Brother Albania”, banorët janë më të gjallë dhe aktiv në lojërat që janë të dizajnuara për të kapur dhe mbajtur vëmendjen e publikut. Po ashtu, strategjitë e marketingut të zbatuara nga shfaqja shqiptare mund të jenë më efikase në të tërhequr dhe angazhuar një publik të ri dhe të diversifikuar.

Përtej të dhënave të Google Trends, Terra Marketing gjithashtu përfshin analiza të rrjeteve sociale dhe komunikimeve digjitale për të ofruar një panoramë më të gjerë të mënyrës sesi “Big Brother Albania” është bërë një subjekt i diskutimeve çdo pasdite në shtëpitë e shikuesve në Kosovë. Portalet e lajmeve dhe mediat sociale pritet të përdorin këto të dhëna për të ofruar përmbajtje të azhurnuar dhe të synuar për lexuesit e tyre/ Top Channel

Të ngjajshme