Si ta këmbeni bitcoinin në para të vërteta dhe t’i tërhiqni ato nga bankat?

 Si ta këmbeni bitcoinin në para të vërteta dhe t’i tërhiqni ato nga bankat?

Të mësosh të blesh bitcoin dhe kriptovaluta të tjera është thelbësore për të qenë në gjendje të investosh dhe të rrisësh kapitalin me kalimin e kohës.

Megjithatë, edhe më e rëndësishme është të dini se si ta shkëmbeni Bitcoin (BTC) tuaj në dollarë ose nga ndonjë kriptovalutë në para të vërteta në mënyrë që të konsumoni mallra, shërbime dhe të materializoni përfitimet.

Për momentin, nuk ka asnjë mënyrë të vetme për të kthyer BTC në dollarë, pasi gjithçka varet nga nevojat e përdoruesit dhe kushtet dhe objektivat e tyre.

Megjithëse kalimi nga BTC në dollarë është zakonisht shumë praktik dhe i shpejtë, është e rëndësishme të dini saktësisht procedurën në mënyrë që të mos bëni gabime.

Transformimi i bitcoin në dollarë

Ka qindra kompani që ju lejojnë të shkëmbeni lehtësisht dhe intuitivisht kriptovalutat në para.

Është shumë praktik, i thjeshtë dhe i sigurt, pasi platformat janë shumë të optimizuara, transfertat mbërrijnë në çast dhe gjithçka bëhet nga distanca, sikur të ishte një ndërmjetës konvencional i aksioneve.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të filloni të hulumtoni rreth ndërmjetësve të ndryshëm të kriptove që në tregun ku jetoni. Pikat kryesore për t’u hetuar janë çmimi i Bitcoin dhe komisionet. Idealja është të gjesh ekuilibrin e përsosur për të mos humbur shumë para midis blerjes dhe shitjes së aseteve, raporton marca.

Më pas, duhet të mblidhen informacione për sigurinë e shkëmbimit. Si në çdo kompani që vepron si palë, besimi dhe qetësia duhet të menaxhohen.

Krijoni një llogari në këmbimore (exchange)

Për të gjitha shkëmbimet duhet të keni një emër përdoruesi dhe fjalëkalimi. Gjatë regjistrimit, këto kompani kërkojnë emrin, mbiemrin, datëlindjen, adresën e emailit, numrin e telefonit dhe në disa raste edhe numrin e dokumentit kombëtar.

Nga ana tjetër, ata kërkojnë edhe disa foto të fytyrës dhe bashkëngjitni një faturë rroge ose vërtetim të ardhurash. Nga ana tjetër, platformat do të kërkojnë një Kod Uniform Bankar (CBU) ose një Kod Uniform Virtual (CVU) për shkëmbimin e fondeve.

Depozitoni bitcoin

Çdo shkëmbim ka një mekanizëm specifik për depozitimin e kriptomonedhave. Në shumicën e faqeve zakonisht ka një seksion që thotë “depozitoni kriptomonedha” ose diçka të ngjashme. Në këtë rast, ju duhet të zgjidhni shumën për të transferuar dhe më pas të zgjidhni rrjetin.

Zgjidhni momentin e duhur për shitje

Shitja e bitcoin me 50 mijë dollarë nuk është e njëjtë me shkëmbimin e tyre kur kushtojnë 35 mijë dollarë, kështu që duhet të përpiqeni të zgjidhni kohën më fitimprurëse.

Bitcoin në dollarë

Hapi i fundit i operacionit të konvertimit është thjesht shitja e bitcoin. Në këtë rast, ju duhet të zgjidhni nëse është e përshtatshme të shesësh P2P në mënyrë qendrore, domethënë me shkëmbimin si ndërmjetës, ose të shikosh nëse është më mirë të operosh kundër tregut në tërësi.

Transferoni paratë

Së fundi, transferoni dollarët në llogarinë tuaj bankare ose në portofolin virtual për t’i përdorur ato çdo ditë. Për ta bërë këtë, thjesht duhet të zgjidhni metodën e preferuar që është e disponueshme në shkëmbim, si CBU, CVU, PayPal, Payoneer, etj.

Të ngjajshme