Rikthehen kolonat në Merdar, mbi dy orë pritje për të hyrë në Kosovë

 Rikthehen kolonat në Merdar, mbi dy orë pritje për të hyrë në Kosovë

Për dallim nga orët e hershme të mëngjesit të sotëm, kur në vendkalimet kufitare nuk kishte pritje në hyrje dhe dalje nga vendi ynë, tashmë janë krijuar kolona automjetesh në vendkalimin kufitar në Merdar.

Bashkatdhetarët tanë që po vijnë në Kosovë për festat e fundvitit do të duhej të shmangnin vendkalimin kufitar në Merdar, nëse nuk duan të presin gjatë për të hyrë në Kosovë.

Sipas raportit të Qendrës Kombëtarë për Menaxhimin Kufitar (ora 09:00) në vendkalimin kufitar në Merdar, është krijuar kolonë në hyrje të Kosovës, ku po pritet mbi dy orë për ta kaluar kufirin.

Ndërsa në 11 vendkalimet e tjera të Kosovës me shtetet fqinje, sipas raportit të fundit, nuk ka pritje dhe kufiri mund të kalohet për 3-5 minuta, si në hyrje ashtu në dalje, raporton Telegrafi.

Ndryshe në vendimin e fundit për masat anti-COVID të miratuara nga Qeveria e Kosovës më 01 dhjetor thuhej se çdo person, i cili hyn në Republikën e Kosovës duhet të posedojë një nga dëshmitë e mëposhtme:

-Certifikatën e vaksinimit për vaksinimin e plotë (me dy doza) kundër COVID-19;

-Certifikatën e vaksinimit për vaksinimin me një dozë bashkë me dëshminë se personi ka kaluar COVID-19 (test RT-PCR pozitiv i lëshuar jo më pak se 21 ditë dhe jo më shumë se 180 ditë).

-Nga data 3 janar 2022 për të gjithë personat që hyjnë në Republikën e Kosovës do të vlejë vetëm dëshmia sipas pikës 2.1 të këtij (Certifikatën e vaksinimit për vaksinimin e plotë [me dy doza] kundër COVID-19), thuhej në vendim./Telegrafi/

Të ngjajshme