Punëdhënësit po përballen me mungesë të punëtorëve, nuk i josh as paga

 Punëdhënësit po përballen me mungesë të punëtorëve, nuk i josh as paga

Sektori i gastronomisë dhe ai i ndërtimtarisë kanë filluar të përballen me mungesë të punëtorëve të kualifikuar. Dukuria është më e vërejtshme në qytetet e vogla.

Në dy vitet e fundit,  Kosova po përjeton  ndryshim të madh në tregun e punës. Nga listat e gjata të pritjes për punësim, vendi ynë po përballet me mungesë të punëtorëve.

Rast konkret është biznesi i Ismajl Bytyqit nga Istogu.

 “Padyshim që preken, të gjitha bizneset kanë më u prekë, sespe jemi duke mrri në një situatë që të gjitha bizenset kanë më vujtë pafuqinë punëtore…”, tha mes tjerash Bytyqi.

Ndërkohë për Skender Shatrin që përfaqëson zyrën e punsimit në këtë komunë, bashkpunimi i punëkërkuesve e punëdhënësve me këtë institucion është i ulët, shkruan RTK.

 “Mua më vjen keq ta them se ato biznese nuk e di a janë në dijeni se ne këtu kemi punëtor që presin, dhe Istogu nuk është qendër e madhe sa mos të dihet se ku janë institucionet. Kisha kërku publikisht që ato kompani të vijnë këtu dhe ne do ju ofrojmë shumë profile …..”, deklaroi Skender Shatri nga Agjensia për punësim në Istog

Sipas Agjencisë së Staistikave të Kosovës, për tre mujorin e parë të vitit të kaluar papunësia është 11.5%.

Të ngjajshme