Pse pritet të rritet edhe më shumë vlera e kriptomonedhave?

 Pse pritet të rritet edhe më shumë vlera e kriptomonedhave?

Minuesit e kriptovalutave po grumbullojnë Bitcoin, duke i shkaktuar goditje tregut të furnizimit dhe kjo po bën që të rritet vlera e kriptomonedhës më të njohur në botë.

Në një raport nga Kraken, shkëmbimi i kriptove tha se mbajtësit afatgjatë, së bashku me minuesit dhe balenat e kriptove, janë pas të ashtuquajturave goditje të furnizimit.

Mbajtësit afatgjatë, nga ana e tyre, nuk kanë reaguar ndaj rënies së çmimit të Bitcoin në muajin shtator apo edhe rritjes në muajin tetor, njoftoi Kraken. Në vend të kësaj, ata thjesht vazhdojnë të grumbullojnë, raporton businessinsider.

Sa për minuesit, një tregues i quajtur furnizimi 0-hop që përcakton nëse ata po mbajnë monedhat që kanë minuar është rritur rreth 50 për qind që nga muaji shtator, tha Kraken gjersa tani, edhe minuesit e vegjël kanë filluar të mbajnë, gjë që mund të përkeqësohet më tej furnizimi i shkurtër.

Goditja e ofertës dhe rritja e kërkesës “e vendosin BTC-në në një pozicion të fortë për të tendencë më të lartë,” shkroi Kraken. Ai vuri në dukje një metrikë që tregon se Bitcoin ulet nën pikën e gjysmës midis territorit të mbishitur dhe mbiblerjes, “duke sugjeruar se ka ende hapësirë që BTC të funksionojë”.

Të tjerë, duke përfshirë Fidelity, kanë vënë në dukje mundësinë që Bitcoin të vazhdojë rrjedhën e saj duke kaluar edhe shenjën e 100 mijë dollarëve.

Bitcoin ka qenë në një ecuri epike çmimi muajin e fundit, duke u rritur më shumë se 50 për qind, sipas të dhënave të CoinMarketCap. Rritja ka ardhur pjesërisht falë zhurmës nga tregtarët rreth miratimit rregullator për ETF-në e parë të lidhur me Bitcoin që u prezantua javën e kaluar në Bursën e New Yorkut.

Bitcoin kishte arritur nivelin më të lartë të të gjitha kohërave javën e kaluar me rreth 67 mijë dollarë.

Të ngjajshme