PORTRETI ME SHI – Kelmend Jashari (4 shtator 1966-25 prill 2019)

 PORTRETI ME SHI – Kelmend Jashari (4 shtator 1966-25 prill 2019)

Kelmend Jasharit (4 shtator 1966-25 prill 2019)

nuk do të na shtrydhje për të parë këndej

si pikon shpirti

andej ku ka Mend e qetësi

s’pate faj që të mori përdhunshëm mizorja

të preu në besë lum miku

s’mund t’i merrte të gjitha përkatësishtë

zjarrin e jetës që ndeze ato gaca prushi

shiu nuk i fiku

Kel-Mend

ku e lë atë shkëlqim vezullor të kontrastit

të fortat shtytje

mes Teje e meje si i bartje në vorbullën e atij ylli

thuamë të lutem në cilën orbitë të kërkoj

se prej këtij fund-prilli dhe lotit të gurit

më digjet pylli

sythat kanë hapur prushin e bardhë

kësaj pikture pesëdhjetë e dy blerinave

kornizat e syve ia mbështillje me radhë

dhe ja Mend mbi Ty fluturuan petalet e lagura

në shtylla e mure

kaq ishte bukuria grabitet eleganca

dhe shtrihet përdhe

mandej fshehtas anija e mizorisë në ato oaza

mushkërish paska lëshuar spiranca

erdhi brodhi dhe stuhia e frymëmarrjes

fundosi oazat

akulli i mbledhur hijes mushkëri e derdhur

dhe kosto e hiles

Kel-Mend

lë aq hire sa t’i vizatojmë në çdo kënd buzëqeshjet

sa të mund t’i ngrehim virtytet për një shtatore jo nga bronzi

prej eshtrash mishi gjaku nervash e loti

bie shi shi shi

e toka e dhimbjes nuk ngopet assesi

*

laj sytë mbi një krua kristali

dhe shoh fytyrën time te Kelmend Jashari

Gjilan, më 27 prill 2019

Shkruar nga: Mehmetali Rexhepi

Të ngjajshme