Njihuni me fshatrat me emrat më të çuditshëm në Kosovë

 Njihuni me fshatrat me emrat më të çuditshëm në Kosovë

Toponimet e vendeve janë gjithnjë interesant nëse merren për studim apo nga rrënja që krijon emrin e tyre.

Në Kosovë ka disa fshatra me emra nga më të çuditshmit dhe nuk është për t’u habitura duke parë tranzicionin politik dhe historikun nëpër të cilin ka kaluar Kosova.

Më poshtë do të shikoni emrat me të çuditshëm që mbajnë disa fshatra në Kosovë.

Xhylekar – Viti

Muqibabë – Gjilan

Llukar – Prishtinë

Kaqibeg – Podujevë

Skorobisht – Prizren

Neperbisht – Suharekë

Makresh – Novoberdë

Qyqylagë – Lipjan

Ngucat – Malishevë

Muçivërrc – Kamenicë

Karaçevë e Epërm – Kamenicë

Karaçevë e Poshtëm – Kamenicë. /zerogjasht/

Të ngjajshme