Njihuni me 10-vjeçaren e cila ka një IQ më të lartë se Ajnshtajni

 Njihuni me 10-vjeçaren e cila ka një IQ më të lartë se Ajnshtajni

Një vajzë gjeni 10-vjeçare ka një IQ më të lartë se Albert Ajnshtajn dhe Stephen Hawking dhe thotë se dëshiron ta kolonizojë planetin Mars.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, Adhara Perez Sanchez, nga Meksika, shënoi një numër mahnitës prej 162 në testin e saj të inteligjencës, që besohet të jetë dy pikë më i lartë, se numri i Ajnshtajnit dhe Hawking, dy burrat më të zgjuar që konsiderohen ndonjëherë në histori.

Adhara synon të bëhet astronaute, të udhëtojë në hapësirë dhe madje të kolonizojë planetin e kuq.

Që nga mosha trevjeçare ajo mësoi të lexonte, filloi të mblidhte enigma me 100 pjesë dhe studioi algjebër.

Ajo tashmë është rrugës për dy diploma në Meksikë , njëra në inxhinierinë e sistemeve dhe tjetra në inxhinieri industriale me fokus në matematikë.

Të ngjajshme