Një shembull i rrallë, shkenctarja shqiptare e mjekësisë bërthamore, Prof.Dr. Egesta Lopci

 Një shembull i rrallë, shkenctarja shqiptare e mjekësisë bërthamore, Prof.Dr. Egesta Lopci

Një shembull i rrallë…!

Kjo zonjë nuk është Rita Ora e as Dua Lipa, por është shkenctarja shqiptare e mjekësisë bërthamore, Prof.Dr. Egesta Lopci gjatë një Konference vjetore të Mjekësisë Bërthamore të Malajzisë (MyNM) 2021
Shkodranja Egesta Lopci, hulumtuese në Spitalin e Milanos e cila veç tjerash thotë:

“Pa hulumtime shkencore, në çdo dy sekonda mund të vdiste nga një njeri nga kanceri deri në vitin 2030“.
*Egesta Lopçi, është studiuese e avancuar e mjekësisë bërthamore. Së fundmi ajo është nderuar me një tjetër çmim ndërkombëtar për kërkimet shkencore të luftimit të kancerit.

Dr. Lopçi që prej 20 vitesh jeton, studion e punon në Itali. Disa nga angazhimet shkencore janë puna si mjeke në spitalin “Humanitas” në Milano, relatore për masterin e hematologjise pediatrike në “La Sapienza” në Romë, anëtare e Komisionit Pediatrik dhe Etik në Shoqaten Europiane të Mjekesisë.
Krenar me ty Egesta !

Shpërblyesi të shpërbleft!

Të ngjajshme