Një Kuran 750 vjeçar, gjendet në Muzeun Austriak në Vjenë

 Një Kuran 750 vjeçar, gjendet në Muzeun Austriak në Vjenë

Kurani i Shenjtë është më shumë se 750 vjeç. Gjethet e tij janë prej lëkure. Është shkruar në qytetin Kashgar, kryeqyteti i ujgurëve në Turkistanin Lindor, dhe daton në vitin 1241, dhe tani është në Muzeun Austriak në kryeqytet, Vjenë.

Historia dhe Kultura Osmane.

Të ngjajshme