Ndërmarrja për prodhimin e bukës dikur në Gjilan, sot shikojeni në fotografi!

 Ndërmarrja për prodhimin e bukës dikur në Gjilan, sot shikojeni në fotografi!

U rrënua fabrika e bukës dhe u zëvendësue me beton!

Ndërmarrja shoqërore për prodhimin e bukës “KUALITETI” në Gilan që më parë njihej me emrin “ZHITOPROMET”-i ka pasur 376 punëtore, 74 shitore. Në silosin që qëndron si ‘kungj’ në mes të ndërtesave janë investuar 5,6 milionë marka.

Dikur i tërë qyteti furnizohej me prodhimet e kësaj ndërmarrjeje të miellit dhe bukës, ndërsa si fëmijë blenim çaija më të mira në kioskat e kaltërta, ku njëra ishte në qendër e tjetra te shkolla e muzikës.

Nderkaq sot, silosi, i rrethuar me ndërtesa pa kurrfarë shijeje ndërtimi, qëndron në mes duke shikuar qiellin dhe duke “qeshur” me budallenjtë e qytetit që stërkeqën gjithçka, duke rrënuar fabrikën e bukës e duke fegraduar vlerat dhe djersën e punëtorëve. /Foto dhe teksti nga dr. Shevqeti/

Të ngjajshme