Kush është Xhavit Ahmeti?

 Kush është Xhavit Ahmeti?

Xhavit Ahmeti lindi më 25 tetor 1952 në fshatin Përlepnicë të Gjilanit. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, Normalen në Gjilan, studimet për Kimi – në Sarajevë e Prishtinë. Magjistraturën dhe doktoratën i kreu në Zagreb.

Krahas punës edukative-arsimore, është marrë edhe me kërkime shkencore. Ka botuar 24 punime shkencore, 27 kumtesa, në 9 projekte ishte autor ose bashkautor si dhe ka marrë pjesë në përgatitjen e 7 teksteve shkollore, që nga niveli i ultë e deri tek ai universitar.

Të ngjajshme