“Kthimi i trurit”, Sejdiu: Dy mjek u kthyen, ikën pas tre muajve

 “Kthimi i trurit”, Sejdiu: Dy mjek u kthyen, ikën pas tre muajve

Qeveria e Kosovës kishte planifikuar kthimin e profesionistëve shëndetësor që punojnë jashtë vendit në Kosovës.

Këtë nismë që ishte quajtura si “kthimi i trurit”, kryearti i Odës së Mjekëve të Kosovës, Pleurat Sejdiu thotë se e kishin mirëpritur.

Por ai ka treguar se vetëm dy mjek kishin ardhur , por që ishin larguar pas tre muajve.

“Ka qenë iniciativë shumë e mirë edhe pse kemi qenë skeptik se do të realizohet. Do të ishte përfitim i madh nëse do të ktheheshin dhe do të rrisnin kapacitetet në sektorin publik. Kanë qenë dy qe janë kthyer dhe ata kanë ikur pas tre muajve”, tha Sejdiu në emisionin “Këndi i Debatit” në Tëvë1.

E për “kthimin e trurit”, analisti Arton Demhasaj tha se ish-ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi është shembulli më i mirë, i cili sipas tij erdhi dhe e pa që nuk mundet me funksionu.

Të ngjajshme