Kryhen disa operime të komplikuara të tumor*ve në Repartin e Kirurgjisë në Gjilan

 Kryhen disa operime të komplikuara të tumor*ve në Repartin e Kirurgjisë në Gjilan

Përmes Spitali i Përgjithshëm Gjilan faqja zyrtare Spitali Regjional i Gjilanit, ka treguar se dy doktorët Dr. Arbër Morina dhe Dr. Alban Bislimaj, kanë rritur gamën e shërbimeve në repartin e kirurgjisë në Gjilan duke mbretëruar një frymë të punës.

Ky është postimi i plotë:

Vazhdojnë punët e mira në repartin e kirurgjisë në Spitalin e Përgjithshëm Gjilan ku muajt e fundit janë kryer disa operacione të komplikuara të tumorëve të zorrëve të holla dhe të zorrës së trashë me reseksion të tyre.

Kanceri i zorrës së hollë është një sëmundje e rrallë në të cilën qelizat malinje (kancer) formohen në indet e zorrës së hollë.

Zorra e hollë është pjesë e sistemit tretës të trupit, i cili gjithashtu përfshin ezofagun, stomakun dhe zorrën e trashë.

Gjithashtu tumori i zorrës së trashë është formacion tumoral me qeliza atipike që rritet në paretin e zorrës së trashë dhe duke u zhvilluar, prek gradualisht gjithë murin e saj dhe përhapet lokalisht dhe në distancë në organe të tjera të trupit.

Intervenimet janë kryer nga ekipi i kirurgëve, anesteziologëve dhe stafit teknik të Spitalit. Është evidente që me ardhjen e dy kirurgëve të rinj në SPGJ, Dr.Arbër Morina dhe Dr.Alban Bislimaj është rritur gama e shërbimeve në repartin e kirurgjisë duke mbretëruar një frymë e punës dhe e bashkëpunimit e cila po sjellë dobi në cilësi dhe siguri të sherbimeve shëndetësore.

Të ngjajshme