Kosovari në Zvicër dënohet për logo ilegale, ofronte 24 orë Ferrarin për 5 franga

 Kosovari në Zvicër dënohet për logo ilegale, ofronte 24 orë Ferrarin për 5 franga

Verën e kaluar, në një llogari në platformën e mediave sociale Instagram një person premtonte që “me pak fat”, cilitdo që jepte 5 franga i mundësohej të ngiste një Ferrari F8 Tributo për 24 orë, transmeton albinfo.ch. Prapa kësaj është një i ri 21-vjeçar që jeton në Aargau, sipas zyrës së prokurorit publik.

Ky person, shtetas i Kosovës, ka shpërndarë edhe fletushka reklamuese për fushatën e tij në Aargau dhe kantonin e Cyrihut, shkruan argowia today. Por, suksesi i gjithë kësaj doli fare modest: gjithsej rreth gjashtë persona morën pjesë në lotari. Ata ia transferuan atij paratë e kërkuara dhe shpresonin të ishin në gjendje të drejtonin Ferrarin për 24 orë. Nga e gjithë kjo, i akuzuari ka “fituar” nga 30 deri në 50 franga.

Kjo “shumë” e  parave nuk mjafton as përafërisht për të mbuluar dënimin që tani e pret të akuzuarin, sepse veprimi ishte i kundërligjshëm. Në Zvicër, ligji federal ndalon lojërat e fatit pa leje. Duke qenë se 21-vjeçari e dinte ose duhej ta dinte këtë ndalim, ai tashmë po ndiqet penalisht për këtë.

21-vjeçari kosovar u dënua përfundimisht me 30 gjoba ditore prej 120 frangash. Ky dënim zbatohet vetëm nëse i akuzuari kryen një vepër tjetër në tre vitet e ardhshëm, transmeton albinfo.ch. Por, ai ka gjithashtu një faturë prej 2000 frangash që e pret. 1100 franga nga kjo është gjoba, 900 frangat e mbetura janë tarifat e padisë penale. I riu qe dënuar me një gjobë me kusht nga Gjykata e Qarkut Baden në vitin 2022 për shkelje të rëndë të rregullave të trafikut. Periudha e provës prej dy vitesh tani i zgjatet me një vit për shkak të veprave të reja.

Të ngjajshme