Ikja e mjekëve nga Kosova, ish-ministrat: Shëndetësia drejt kolapsit

 Ikja e mjekëve nga Kosova, ish-ministrat: Shëndetësia drejt kolapsit

Ministrat që kanë udhëhequr me dikasterin e shëndetësisë po shprehen të shqetësuar me ikjen e mjekëve nga vendi.

Ata thonë se ndër arsyet pse profesionistët shëndetësor po e shohin të ardhmen e tyre jashtë vendit janë pasiguria e mirëqenies ekonomike dhe pagat e ulëta në Kosovë. Kjo ka bërë që shumë mjekë të orientohen drejt vendeve perëndimore për një vend pune më të mirë.

Ish-ministri i Shëndetësisë Ferid Agani në një intervistë për Ekonomia Online tha se largimi i mjekëve nga Kosova është ndër problemet më të mëdha që po ballafaqohet shëndetësia.

Ai përmend një varg faktorësh që kanë ndikuar në këtë fenomen, duke e quajtur këtë si “tragjedi” në aspektin e ofrimit të shërbimeve shëndetësore.

Të ngjajshme