Gjumi i shkurtë gjatë ditës ju bën më të lumtur

 Gjumi i shkurtë gjatë ditës ju bën më të lumtur

Shkencëtarët kanë zbuluar një lidhje mes të fjeturit për një kohë të shkurtë gjatë ditës dhe lumturisë.Ndonëse gjumi në përgjithësi sjell një sërë përfitimesh shëndetësore, duke filluar nga rritja e produktivitetit e deri te mbrojtja nga sëmundjet e zemrës, tani duket se lumturia është një nga përfitimet më të mira që i sjell gjumi.

Profesori Richard Wiseman, nga Universiteti Hertfordshire, ka thënë: “Hulumtimet e mëhershme kanë treguar se të fjeturit për më pak se 30 minuta gjatë ditës ju ndihmon të ndiheni më të përqendruar, të jeni më produktivë, më kreativë dhe tani studimet e reja e shtojnë faktin se gjumi i tillë ju bën edhe më të lumtur”.

Në bazë të eksperimenteve me 1,000 pjesëmarrës, hulumtuesit kanë konstatuar se mbi 60% e atyre që bëjnë një sy gjumë gjatë ditës raportojnë për disponim më të mirë sesa ata që flenë më shumë. /Telegrafi/

Të ngjajshme