Fshati Livoç i Ulët me mbi 60 doktorë – Shkrimtari gjilanas, Muharrem Elezi prezanton 36 prej tyre nga familja e tij

 Fshati Livoç i Ulët me mbi 60 doktorë – Shkrimtari gjilanas, Muharrem Elezi prezanton 36 prej tyre nga familja e tij

Shkolla “Dëshmorët e Kombit” buzë shpatit të fshatit Livoç i Ulët, të ngjanë me pothuajse gjitha shkollat fillore anë e mbanë Kosovës.

Por askush nuk e kishte menduar se mbi 60 nxënës të kësaj shkolle do bëheshin disa nga doktorët më të njohur jo vetëm në Gjilan e Kosovë, por edhe në Evropë.

Dy doktorët e parë të këtij fshati të cilët që nga vitet e ’60-ta bën nam në Anamoravë, ishin Nijazi Halimi dhe Asllan Elezi.

Madje për kontributin e jashtëzakonshëm të këtij të fundit, sot shkolla e mesme e Mjekësisë në Gjilan mbanë emrin “Asllan Elezi”.

Përmes një rrëfimi shkrimtari i njohur gjilanas, Muharrem Elezi, ka treguar se axha i tij Asllan Elezi si motiv për ta studjuar mjeksin ka qenë motra e tij, e cila vdiq nga sëmundja e tuberkulozit.

Për më shumë shiko storien e plotë:

Të ngjajshme